Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с пушена скумрия и краставички

Предястие с пушена скумрия и краставички

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Предястие с пушена скумрия и краставички
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Великолепно предястие, което да поднесете както с изтънчено бяло вино, така и с добре изстудена водка!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр. пушена
  • кисели краставички - 4 бр.
  • грах - 4 лъжици /сварен/
  • майонеза - 3 с.л.
  • галета - 1 с.л. /непълна/
  • ориз - 125 г Жасмин /1 пликче - доза/
  • моркови - 1 бр. голям
  • рулца от раци - 4 - 5 бр.
  • оцет
  • олио
  • за украса
  • хайвер - разбит
  • маслини
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата и костите на една пушена скумрия и я нарежете на дребни кубчета.

Киселите краставички настържете с рендето, прибавете към тях сварен грах от консерва и смесете с три лъжици майонеза и една непълна супена лъжица галета.

Сварете едно пликче бял ориз, от този, който е в дозирани опаковки, според указанието на кутията.

В отделен съд настържете един морков, леко овкусете с малко оцет и олио, за да не почернее. Отделно нарежете на тънко ролцата.

В малки рингове подредете продуктите, като първо сложете ориз и ги редувайте, както ви хрумне. Завършете пак с ориз.

Украсете по желание. Тук е с разбит хайвер, морков, маслини и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: