Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Предястие от пушена скумрия и задушени моркови

Предястие от пушена скумрия и задушени моркови

Предястие от пушена скумрия и задушени моркови
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Като гледаме какво е предястието, можем да минем и без основно - пушена скумрия със задушени моркови"

Необходими Продукти

  • пушена скумрия - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • целина - 1/2 ч.л. - листа / нарязани/
  • сол - 1 щипка
  • За соса
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • куркума - 1 щипка
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистените моркови на колелца и ги сипваме в тефлонова тавичка.

Добавяме солта, зехтина и целината, раздрусваме леко, покриваме с алуминиево фолио и задушаваме във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Почистваме пушената скумрия и я накъсваме на парчета.

Поставяме я в средата на чиния за сервиране.

Около нея подреждаме задушените моркови.

В купичка смесваме всички продукти за соса за нашия вкусен рибен аламинут и разбъркваме хубаво.

Заливаме пушената риба със соса и сервираме предястието от пушена скумрия и задушени моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: