Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Постни гъби със сладко-кисел сос

Постни гъби със сладко-кисел сос

ПЕТКО ДЕЧЕВПЕТКО ДЕЧЕВ
Новак
9362045
Постни гъби със сладко-кисел сос3 / 3
09/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ароматен аламинут, който няма да ви остави равнодушни"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 бр. по големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чушки - 1 - 2 бр. печен червен пипер
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин
  • черен пипер
  • ЗА СОСА
  • кафява захар - 4 с.л. или мед
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтин запържваме ситно нарязаните лук, морков и пипера. Накрая добавяме нарязаните скилидки чесън.

Подправяме с черен пипер и сол. Пълним обелените гъби със сместа и запечатваме с резен домат

печем на 180 г около 20 минути.

За соса: Карамелизираме захарта/меда/, като я загряваме в тиган, добавяме балсамовия оцет, соевия сос, щипка сол и оставяме да ври 3-4 минути. Внимавайте, като изстине се сгъстява.

Да ви е сладко!

Бележка: Количеството на подправките за соса може да се промени според личния вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Мед НИКОГА не се загрява над 35 градуса. Над тази температура вече не е мед.
15.03.2017 00:48
1
Покажи всички подкоментари