Начин на приготвяне
Измиваме всички зеленчуци. Лука и моркова обелваме. Маслините обезкостяваме и нарязваме на кръгчета. Червената чушка и едната зелена чушка изчистваме от семето и нарязваме на ивички.
Другата зелена чушка разрязваме по дължина на две и изрязваме с помощта на остър нож листенца за розичките. Едната краставица нарязваме на колелца и от тях оформяме цветенца за подложка, като ги нареждаме в кръг с леко застъпване.
Другата краставица с помощта на белачка превръщаме в тънки слайсове /режем по цялата дължина/ и с навиване правим розички. По същия начин правим и розички от моркова.
Доматите нарязваме на полумесеци и нареждаме в чиния за основа.
Правим от обеления червен лук красиво цвете, като с остър нож разрязваме напречно от върха към основата, без да я разрязваме до край.
Леко забелваме получилите се листенца и ги разтваряме. Подреждаме всички цветенца в чинията, добавяме листенцата от зелената чушка и до украсяваме с колелцата от маслините и листенца магданоз.
Подправяме зеленчуковата салата със сол, ябълков оцет и зехтин на вкус и поднасяме с подходящо питие.
Салата Градината на Ева е много вкусна.