Торта Ева

ЕленаЕлена
Новак
3424445297
Торта Ева
Снимка: Елена
1 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Изкусително вкусна торта, на която никой няма да устои"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • захар - 180 г
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 60 г (смлени)
  • бадеми - 90 г (смлени)
  • шоколад - 60 г
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 200 г
  • шоколад - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете се приготвят два блата, както следва:

За 1-ви блат - 90 г захар и 3 жълтъка се разбиват на пяна, прибавят се размекнатият шоколад, смлените орехи и разбитите на сняг три белтъка.

За 2-ри блат - 90 г захар се разбиват с 3 жълтъка, прибавят се смлените бадеми и твърдият сняг на 3 белтъка.

Блатовете се пекат във форми, застлани с хартия за печене, на умерена температура.

Изстиналите блатове се разрязват хоризонтално всяка на 2 части. Друг вариант е, да се изпекат по 2 кори от тесто, за да се избегне рязането.

Кремът се приготвя по следния начин: от 3 яйца, 200 г захар, 200 г мляко и ванилия се сварява гъста маса. Когато изстине, се разбива с 200 г масло. Кремът се раздела на две части и едната се смесва с размекнатия шоколад.

Шоколадовата торта се оформя по следния начин: блатът, изпечен от шоколадовото тесто, се намазва с половината от шоколадовия крем.

Покрива се с блатът, изпечен от бадемовото тесто, и се намазва с половината от ваниловия крем. В същия ред се поставят останалите блатове и кремът.

Отстрани тортата се покрива с шоколадов крем, а отгоре се посипва с настърган шоколад.

Тортата Ева е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: