Начин на приготвяне
Картофите и яйцето се измиват и се сваряват в подсолена вода. Картофите се обелват и настъргват на едро ренде поръсени с малко шарена сол. Яйцето се обелва, отделя се малко жълтък за украса, останалата част се нарязва на ситно.
Измиват се зеленчуците и се белят. Доматите се нарязват на ситно, без семената и леко се поръсват с малко сол, краставицата се реже на тънки полумесеци.
В купичка или гювече облепено с прозрачно фолио, като краищата остават да висят свободно, се сипват нарязаните домати и се притискат с опакото на лъжица.
Отгоре се нарежда натрошено сирене, следват краставици, нарязано ситно яйце и се завършва с настъргани картофи. Притискат се добре, краищата се прибират навътре и се оставя в хладилник за 20-30 минути.
После се изважда и обръща в чиния, като фолиото се сваля. Отгоре се украсява с оставения жълтък, маслини, цветенца от морков и листа пресен магданоз. Залива се с олио и оцет и сервираме.
Вкусно и ефектно! Тази салата търпи много импровизации, можете да включите и други продукти. Рецептата е на Нели Йончева, леко променена от мен.