Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до получаването на кремообразна смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме.
Добавяме пресятото брашно с бакпулвера, внимателно бъркаме. Накрая добавяме орехите, кокоса и шоколадовите пръчици, внимателно с шпатула объркваме сместа.
Сместа я изсипваме в кръгла форма с диаметър 24 см, която предварително сме намазали с олио. Печем на 170 градуса за около 30-40 мин. След като сме изпекли блата, го оставяме да изстине.
През това време правим крема. Слагаме млякото със захарта да кипне. Добавяме нишестето, което предварително сме разбили. Бъркаме интензивно, за да не загори. Оставяме го да изстине.
Нарязваме блата на две части, върху долния слагаме от бананово нишесте около 2-3см, отгоре нареждаме банан и захлупваме с горния блат. Намазваме добре тортата от всички страни и поръсваме със кокос и рендосан шоколад.
След 2 часа тортата е готова за консумация.
Коментари