Лимонов блат за торта

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Лимонов блат за торта
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Какъв да бъде кремът - оставяме на вас да решите. Ние отговаряме за блатовете и не може да отречете, че ни се получиха великолепно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. (кората му)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта до получаването на еднородна кремообразна смес. Пресяваме брашното с бакпулвера.

Рендосваме кората на лимона на ситно ренде.

Добавяме към яйчената смес брашното с бакпулвера и лимонената кора, разбъркваме добре и изсипваме в предварително намазнена кръгла тавичка с диаметър 26 см.

Ако ви е по-удобно, можете да сложите хартия за печене.

Печем блата за торта на 160 градуса за 40 минути в предварително загрята фурна.

Лимоновият блат за торта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, нищо не стана от блата ,толкова е гъсто, че не може да се сложи в тавата. За съжаление само похабих продуктите. Рецептата е невярна.
18.11.2023 22:09
Таня Левенова
Таня Левенова
захарта е малко,брашното много..
17.02.2017 09:23
1