Начин на приготвяне
Първо от корите за баница, така, както са една върху друга, изрежете кръгчета с ножица с диаметър около 10 см. Направете така 12 двойки или общо 24 кръгчета.
Намажете с меко краве масло форми за мъфини.
Вземете едно изрязано кръгче от корите и го намажете с малко меко масло, а върху него поставете второто кръгче и отново намажете с малко масло. Направете така всички двойки корички и ги поставете в гнездата за мъфини. В получените кошнички пуснете по два лешника.
Разбийте яйцата със захарта и щипка сол на пяна с миксер. Добавете 60 грама краве масло, което сте разтопили. Смачкайте бананите с вилица и ги добавете към яйцата, а след това и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Разбийте за кратко на слаби обороти.
С лъжица гребвайте от тестото и разпределете по равно във формичките за мъфини. Отгоре поставете по един лешник, без да натискате.
Печете в предварително загрята фурна за 15 минути на 180 градуса. При проба със суха клечка за зъби, тя трябва да излезе суха.
Оставете мъфините да изстинат, а през това време пригответе сиропа, като го сварите, до разтопяване на захарта.
Залейте охладените мъфини с по 2-3 лъжици от горещия сироп, както са във формичките.
Разбийте малко краве масло с две лъжици пудра захар и една лъжица заквасена сметана. С полученото меко кремче украсете около лешника.