Начин на приготвяне
Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л. за захар за сладост.
В 100 мл вода слагаме 2/3 от нишесте ванилията и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко, прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване.
Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме, след като е готов кремът. Малко го оставяме на страни. Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема.
Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него вторият блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч. жълти стафиди.
Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне, поръсваме с какао през цедка. Режем я на 9 парчета.