Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирани сладкиши»Торта с праскови, стафиди и какао

Торта с праскови, стафиди и какао

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Торта с праскови, стафиди и какао
Снимка: Veselina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Не пипайте парчетата, броили сме ги - но може да си запишете рецептата, защото тази торта направо разбива сърца"

Необходими Продукти

  • компот - 1 ч.ч. сок, от праскови
  • праскови - от компотa
  • нишесте - 2/3 пакетче, ванилия
  • прясно мляко - 600 мл
  • вода - 100 мл
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • блатове - 3 бр. 21/21 см ванилови, на Суит плюс - Варна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л. за захар за сладост.

В 100 мл вода слагаме 2/3 от нишесте ванилията и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко, прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване.

Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме, след като е готов кремът. Малко го оставяме на страни. Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема.

Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него вторият блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч. жълти стафиди.

Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне, поръсваме с какао през цедка. Режем я на 9 парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: