Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни с праскови и стафиди

Тригуни с праскови и стафиди

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Тригуни с праскови и стафиди
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Тригуни с праскови и стафиди са наистина много вкусни ретро сладкиши, които ще изчезнат за минути"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • праскови - 3 бр.
  • стафиди - 100 г
  • крема сирене - около 150 г
  • нишесте - 3 ч.л.
  • краве масло - около 25 г
  • захар - 50 г или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте стафидите и ги накиснете в топла вода за 15 минути (по желание добавете малко ром).

Отцедете стафидите и ги подсушете с хартиена кърпа.

Корите разрежете напречно на две части.

Всяка част намажете с разтопеното масло и сгънете на две, за да се получи правоъгълна лента.

Намажете с крема сиренето (по 1-2 ч.л.), разпределете нарязаните праскови и стафидите, поръсете с нишестето и захарта.

Оформете на триъгълници и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете тригуните отгоре с маслото и поръсете със захарта.

Печете ретро сладките в загрята на 190 °C фурна за около 15 минути.

Тригуните с праскови и стафиди са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашни банички или сладки банички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: