Начин на приготвяне
Разтваряме си нишестето в 100 мл мляко, може и в студена вода.
Към останалото мляко добавяме захарта и поставяме на котлона.
След като заври, прибавяме и нишестето, като непрекъснато бъркаме.
Вземаме си тавичка, в която ще нареждаме бисквитената торта.
Най-отдолу си нареждаме един ред от бисквитите, след което заливаме с готовия крем за торта, още докато е топъл.
Подреждаме нарязаните на тънко праскови.
И така отново ред, бисквити, крем по желание стафиди.
Редим, докато свършат продуктите, като завършваме с крем отгоре.
Украсяваме плодовата торта с праскови, стафиди и поръсваме със смлените орехи.
Поставяме тортата с праскови в хладилника за час, докато се стегне и тогава режем.
Бисквитената торта със стафиди и праскови е идеална за следобедна закуска.