Орехова торта с какао

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Орехова торта с какао1 / 2
08/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
14 парчета
"В сърцето ни винаги ще има място за още една любима торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • орехи - 16 с.л. счукани
  • захар - 8 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • какао - 1 с.л.
  • прясно мляко - за сиропиране, или захарен сироп
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 250 г
  • ванилия
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво жълтъците със захарта и добавете орехите и какаото. Внимателно объркайте разбитите на сняг белтъци и сипете сместа в намазнена и леко набрашнена форма.

Печете до готовност в умерено загряна фурна. Изстиналия блат разрежете на 2 отделни, които се сиропират със захарен сироп или прясно мляко, и ги слепете с крема.

За крема смесете млякото, брашното и захарта и възварете на котлона, като бъркате, докато кремът се сгъсти. Отделно разбийте мекото масло с пудрата захар на пухкав крем. Бъркайте с дървена лъжица, смесете двата крема.

Намажете и отгоре и отстрани тортата с крема и направете украса от орехи по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: