Начин на приготвяне
Овкусете каймата със сол и чубрицата на вкус. От нея направете малки топчета. Оваляйте ги в брашното и приберете в хладилника.
В теджерка загрейте олиото. Задушете нарязаните на парчета лук и морков. След около 2-3 мин. добавете и картофите - обелени и нарязани на ситно.
Залейте с малко вряла вода и оставете зеленчуците да се варят.
Пер минути след като водата заври, внимателно прибавете и топчетата от кайма. Подправете със сол и чубрицата на вкус.
Гответе супата топчета до пълното сваряване на топчетата. На финала застройте супата с готварска сметана.
Оставете да ври още 5 мин и изключете котлона. С решетъчна лъжица извадете топчетата. Останалата супа пасирайте с пасатор. Върнете обратно топчетата в готовата крем супа.
Сервирайте вашата крем супа топчета и пожелайте добър апетит!