Крем супа топчета

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Крем супа топчета
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Супа топче, но не каква да е, а крем - не се съмняваме, че и този вариант ще грабне сърцето ви от първа лъжичка"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • сметана - 100 г
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата със сол и чубрицата на вкус. От нея направете малки топчета. Оваляйте ги в брашното и приберете в хладилника.

В теджерка загрейте олиото. Задушете нарязаните на парчета лук и морков. След около 2-3 мин. добавете и картофите - обелени и нарязани на ситно.

Залейте с малко вряла вода и оставете зеленчуците да се варят.

Пер минути след като водата заври, внимателно прибавете и топчетата от кайма. Подправете със сол и чубрицата на вкус.

Гответе супата топчета до пълното сваряване на топчетата. На финала застройте супата с готварска сметана.

Оставете да ври още 5 мин и изключете котлона. С решетъчна лъжица извадете топчетата. Останалата супа пасирайте с пасатор. Върнете обратно топчетата в готовата крем супа.

Сервирайте вашата крем супа топчета и пожелайте добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: