Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Карфиолена крем супа

Карфиолена крем супа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Карфиолена крем супа1 / 2
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Нежна и ароматна, каквато трябва да бъде идеалната кремсупа"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и накъсва на розички. Вари се в подсолена вода. След като омекне добавяме доматите, нарязани на ситно. Когато зеленчукът се свари, се претрива като отварата се прецежда.

Брашното се запържва в маслото. Запръжката се разрежда с отварата от зеленчуците. Добавяме и получената зеленчукова паста.

Супата се поставя отново на котлона и ври още 5 мин. След това към нея се добавя прясното мляко.

Супата се сервира поръсена с малки кубчета от варените яйца и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: