Начин на приготвяне
Спанакът се измива и почиства. Нарязва се на ситно. Копривата се измива, почиства и леко се намачква, преди да се нареже на ситно.
Морковите се почистват и се режат на кубчета. Картофът се обелва и се реже на кубчета. Лукът се обелва и се реже на ситно.
Тенджерката се пълни с вода и се слага на котлона да заври. Пускат се лукът, картофите и морковите. След 5 мин. се слагат копривата и спанака. Вари се на тих огън. Добавят се фидето и подправките - черен пипер и куркума.
* Обичам да подправям с куркума, тъй като има много приятен вкус, а и придава страхотен жълт цвят на ястията
Когато е готова зеленчуковата супа - посоляваме и слагаме 1-2 с.л. зехтин.
Пролетната зелена супа е много полезна.