Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки език във винен сос

Телешки език във винен сос

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Телешки език във винен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
47 мин.
Порции
2
"Уникален деликатес, който ще ви остави без думи"

Необходими Продукти

  • телешки език - 400 г
  • сметана - 100 г
  • бяло вино - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1
  • карамфил - 1 пръчица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се слага в закрит съд, добавят се нарязаният на едро лук, карамфилът и дафиновият лист.

Залива се с виното, смесено със солта и пипера. Добавя се и вода, така че езикът да бъде почти изцяло покрит, захлупва се и се вари 5 минути при 100% мощност на микровълновата и 40 минути при 50%.

Езикът се изважда от тенджерата. След като се охлади, се обелва и нарязва на филийки. Сервира се, като се залее със соса от варенето, смесен със сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: