Начин на приготвяне
Месният бульон се налива в голяма купа, похлупва се и се загрява 4 мин при 600 Вт.
Телешкият език се измива, подсушава се и се слага в горещия бульон.
Прибавят се дафиновият лист, срязаният на четири лук, карамфилът, зърната черен пипер и целите моркови, които предварително са почистени.
Похлупва се и се държи 60 мин при 600 Вт.
След това ястието се оставя да престои 10 мин.
Езикът се изважда от бульона, охлажда се със студена вода и се обелва.
Нарязва се заедно с морковите на кръгчета и се слага в предварително загрята чиния.
В купичка за сос се наливат 300 мл от прецедения бульон.
Прибавя се разтвореното в малко студена вода нишесте и се държи отхлупено 2 мин при 600 Вт, след това се разбърква добре.
Подправя се със сол и черен пипер.
Накрая се прибавя виното.
Ястието се поднася с картофени крокети.
Сосът се сервира отделно или с него се залива езикът.