Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, оставяме малко в друг съд а останалото го замесваме с другите продукти.
Желателно е яйцата, киселото мляко и маята да са хладки за да втаса по-бързо.
Замесваме меко тесто което да не лепне. Оставяме го да втаса хубаво, може и да се премеси, след което го разделяме на 5 топчета, а всяко топче на още 3.
Разстиламе първата кора и мажем с олио (маргарин или масло) слагаме втората пак мажем с олио, слагаме третата пак мажем и отгоре натрошаваме сиренето, след което правим на руло и осукваме от двете страни, увиваме на охлювче и редим в подмазана тава с олио.
По същия начин правим и останалите след което оставяме пак да втасват в тавата и накрая мажем отгоре с жълтък.
Печем на 180 градуса около 1 час.
Коментари