Начин на приготвяне
Пресявам брашното и активирам маята. Замесвам еластично тесто, което деля на две големи части и една малка топчица за средата.
Едната част разделям на три и разточвам три обли кори, които мажа с масло (без третата).
Режа ги на четири и всеки триъгълник режа от острия връх на няколко места, на широката част намазвам с малко масло и слагам от разбитите яйца със сирене. Навивам на кифла и така процедирам и с другата топка.
Получените осем кифли редя, като ги завивам в тавата във форма на въртележка.
От малката топчица оформям една част на малка топка колкото орех, а другата заплитам на две малки плитки, които кръстосвам върху топчето за център.
Оставям питката да втаса, мажа с жълтък и пека в загрята фурна за около 35-40 минути на 160 градуса.
Питката с плънка от сирене и яйца е готова.
Коментари