Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете мекото масло и ваниловата захар и отново разбийте. На етапи прибавете от брашното до замесване на меко не лепящо се по пръстите тесто.
За оформянето на кошничките ще ви трябват специални метални форми за кошнички (разгледайте снимките).
Поставяте малко топче тесто в металната форма, притискате с пръсти към стените и дъното. Така процедирате с всичките форми до свършване на тестото.
Подредете в тава оформените кошнички и печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса, след като изпечете оставете да се охладят и извадете от формите готовите кошнички.
За крема разбийте яйцата със захарта, добавете студеното мляко и разтворете в тях брашното до гладка смес.
Поставете на слаб огън при непрекъснато бъркане, варите до не много гъст крем. Малко преди да отстраните крема от огъня добавете ваниловата захар и разбъркайте.
С горещия крем с помощта на лъжичка запълвате кошничките и оставете да се охлади кремът.
Декорирайте с цветчета от разбито с пудра захар меко масло, оцветено със сладкарски бои, или шарени бонбонки.
Кошничките с домашен крем са готови.
Коментари