Празнични кошнички с крем

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
4231083
Празнични кошнички с крем
Снимка: Teodora Krumova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Перфектните празнични кошнички с крем - много сладки, много вкусни и с уникален дъх на масло и ванилия."

Необходими Продукти

  • За кошничките
  • брашно - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • масло - 50 г
  • есенция ванилия - 1 бр.
  • За поръсване
  • орехи
  • шоколадови перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се с приготвяне на тестото за кошничките. Разбира се, ако сте решили да приготвяте кошнички, ви трябват и такива формички - най-подходящи са металните. Има и силиконови такива, но не са препоръчителни в случая.

За целта брашното и маслото се смесват, докато се получат трохи. Маслото трябва да е меко, престояло на стайна температура, а не принудително разтопено.

След което към трохите, които са се получили от брашното и маслото, се добавят пудрата захар, ванилията и яйцето, и всичко се омесва до получаването на маслено тесто. Трябва да е гладко и да не се пръска. Покривате го и го оставяте да престои в хладилник за 20-30 минути.

Намазвате формичките с масло или малко олио, защото така ще се отлепят по-лесно. От тестото се оформят малки топчета, с които притискайки към стените на формичките, се запълват металните кошнички за сладки. Нека да са по-тънки, след като се опекат, да има място и за сладкарския крем.

Пекат се във фурна на 180 °C за 20 минути или до готовност - не трябва да са прекалено твърди, защото може да се разпръснат при изваждане.

Оставят се леко да се охладят, а след това се изваждат от металните формички с помощта на тънък нож, така че да не се разчупят и да загубят формата си. Подреждат се върху плато.

Приготвя се кремът за кошничките. Прясното мляко се изсипва в малка тенджерка или касерола и заедно със захарта се загрява на котлона, докато тя се разтвори.

Внимателно към топлото мляко се прибавят разбитият жълтък с брашното и ванилията при непрекъснато бъркане на тих огън. Кремът се бърка енергично до неговото сгъстяване. След като е готов, се сваля от котлона и се добавя маслото.

След това с помощта на малка лъжичка, се пълнят кошничките. Оставят се да се охладят и се сервират.

По желание празнични кошнички с крем се декорират с блендирани орехи, шоколадови перли или друга поръска.

Вижте още вкусни идеи за кремове за кошнички и фунийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: