Начин на приготвяне
Добре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно.
Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки вода. Посолете на вкус, снемете от котлона и разбъркайте с дреболийките и накълцаните магданоз и джоджен.
Напълнете агнето с плънката и го зашийте. Разбийте яйцето с червен пипер и намажете цялото агне, а след това и с маста. Покрийте го с булото и го преместете с намазнена тава.
Направете тесто от брашното с малко вода и сол. разточете го на кора. Сложете като решетка няколко лозови клонки върху агнето и покрийте плътно с тестото.
Сложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ.
Агнето се пече в плътно затворена пещ.