Начин на приготвяне
За блата:
За да се получи блатът разбиваме маслото и захарта на крем. Към тях прибавяме едно по едно яйцата и накрая прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Получаваме много гъсто кексово тесто.
Намазваме с мазнина тавичка с размери 22х22 см. Сипваме тестото и разстиламе равномерно. Върху суровият блат слагаме конфитюра от смокините.
За кокосовия топинг:
В касерола смесваме маслото, захарта и водата. След като сместа кипне добавяме кокосовите стърготини. Всичко разбъркваме добре. С така приготвените кокосови трохи поръсваме намазаното с конфитюр тесто и сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор 20-25 минути.
Сервираме охладен, нарязан на малки парченца.