Ябълкова шарлота

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Ябълкова шарлота
Снимка: Мария Симова
2 / 3
23/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Една по-различна Шарлота с ябълки, която сме убедени, че ще допадне на всички"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • ябълки - 2 бр. големи
  • захар - 130 г
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 130 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с помощта на миксер жълтъците, добавяйки към тях на части захарта. Разтопете маслото и половината от него прибавете към сместа. Добавете млякото и разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и солта, разбъркайте и ги добавете, разбъркайте до гладка еднородна смес.

Покрийте малка тавичка с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Нарежете обелените ябълки на филийки и ги наредете вертикално в тестото - колкото повече ябълки, толкова по-вкусна шарлотка.

Полейте сладкиша равномерно с останалото масло и поръсете с 3 с.л. кристална захар. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 35- 40 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: