Сладко от сини сливи с канела на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
23/03/2017
"Това ли е най-вкусното и лесно за приготвяне сладко ... или да?"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 913
  • Преглеждания за месеца1262
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите сини сливи разрежете на две половини, премахнете костилките. Поставете ги в дълбока тава, която да се побира във фурната ви, поръсете ги равномерно със захарта и така за една нощ. На сутринта, към тях добавете лимоновия сок, канелената пръчка и ванилийките.

Разбъркате и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и след като заври, разбъркайте и намалете градусите на 180.

Печенето на сладкото продължава между 2-3 часа, като периодично разбърквате. Поставете чиния във фризера да се изстуди, сипете капка върху нея и ако тя не се разлива то сладкото ви от сини сливи е готово.

Разсипете горещото сладко в предварително измити и подсушени буркани с винт, затворете добре винта и обърнете буркана с капака отдолу.

Така сладкото няма нужда от допълнителна стерилизация, след като се охладят напълно приберете за направата невероятните козуначени кифлички на Великден!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар