Начин на приготвяне
Разбийте до побеляване маслото с 210 г захар. Без да преставате да разбивате добавете едно по едно яйцата. Разбивате много добре. Сипете млякото и пак разбийте. Добавете лимоновите сок и кора и разбъркайте.
Сипете на струйка бадемовото брашно, а след него и пшеничното брашно, пресято с бакпулвера и нишестето. Разбъркайте и леко разбийте с миксер - получава се гъсто и гладко тесто, приличащо на крем.
Сипете го във форма с диаметър 26 см., застлана с хартия за печене, намазана с масло. Изпечете до златисто за 25-30 мин. във фурната, предварително загрята на 180 градуса.
Оставете кекса да се охлади във формата, след това го обърнете в подходяща чиния и наръсете с пудрата захар.