Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с малини, бадемово брашно и шоколад

Сладкиш с малини, бадемово брашно и шоколад

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Сладкиш с малини, бадемово брашно и шоколад
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
04/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сладкиш с малини, бадемово брашно и шоколад - звучи наистина романтично и коледно"

Необходими Продукти

  • краве масло - 200 г
  • захар - 200 г бяла
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия
  • брашно - 1 ч.ч. с връх
  • бадемово брашно - 100 г брашно от смлени бадеми
  • сол - 2 щипки
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • шоколад - 125 г натрошен кулинарен
  • малини - 1 ч.ч. замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този коледен кекс разтопяваме маслото и оставяме да се охлади. След това го разбиваме със захарта до получаване на светла пухкава смес.

Прибавете едно по едно яйцата и разбиваме отново до хомогенна смес. Смесваме отделно брашното, бакпулвера и бадемовото брашно. Изсипваме сухите съставки към вече получената смес и разбъркваме.

Шоколадът раздробяваме на малки парченца с помощта на остър нож. Изсипваме сместа в тавичка, засталана с хартия за пачене.

Отгоре поставяме малините, без предварително да ги размразяваме.

Печем малиновия сладкиш на 180 °C за около 30-35 минути.

След като се охлади, поръсваме с пудра захар и поднасяме сладкиш с малини, бадемово брашно и шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: