Ретро сладкиш Полумесеци

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
57
280
105
173
27/03/2017
"Това е много бърз и лесен сладкиш, с който ще впечатлите и най-капризните гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 899
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците.

Първо, разбийте с миксер белтъците заедно със захарта. Бийте, докато се получи кремообразна пяна.

В отделен съд разбийте жълтъците и олиото /може и на ръка/. След това ги добавете към вече разбитите белтъци.

Добавете ванилията и брашното и отново разбийте с миксера.

Накрая добавете и смлените орехи. Разбъркайте добре с лъжица.

Намазнете и набрашнете една тавичка. Изсипете получената смес и печете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса до готовност.

Когато сладкишът се изпече, извадете го от фурната и го поръсете с пудра захар. С помощта на чаша го нарежете на полумесеци.

Това е много бърз и лесен сладкиш, с който ще впечатлите и най-капризните гости.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 11
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христина Филева
Моите не се получиха добре. Брашното им е в повече и въобще не бухна. Стана прекалено бял. Според мен, трябва задължително набухвател, поне още 1 яйце и по-малко брашно. Спазих абсолютно всичко с точност.
1
0
Лидия Кирилова
Не се ли слага набухвател
8
13
Николина Панчева
страхотни са
4
1