Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се бият на хубав и пухкав крем.
Сипва се олиото по малко и се бърка до поемането му - с шпатула.
Прибавя се ванилията. После брашното със содата.
Сместа за ретро сладкиша се изсипва се в тавичка, постлана с хартия и отгоре се поръсва с ядките.
Принципно оригиналната рецепта е с орехи, но на мен напоследък много ми харесва с печен осолен бадем.
Комбинацията е интересна.
Пече се на 200 градуса около 30 минути или до суха клечка.
Щом е готов, още докато е топъл, сладкишът се поръсва с пудра захар.
След като изстине, сладкишът Полумесеци се реже с кръгла форма или чаша на полумесеци.
Е, формата изобщо не е задължителна.