Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ретро сладкиш Полумесеци

Ретро сладкиш Полумесеци

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Ретро сладкиш Полумесеци
Снимка: Драга Мишева
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Това е много бърз и лесен сладкиш, с който ще впечатлите и най-капризните гости"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 пюрено бурканче смлени (около 50 - 70 г)
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците.

Първо, разбийте с миксер белтъците заедно със захарта. Бийте, докато се получи кремообразна пяна.

В отделен съд разбийте жълтъците и олиото /може и на ръка/. След това ги добавете към вече разбитите белтъци.

Добавете ванилията и брашното и отново разбийте с миксера.

Накрая добавете и смлените орехи. Разбъркайте добре с лъжица.

Намазнете и набрашнете една тавичка. Изсипете получената смес и печете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса до готовност.

Когато сладкишът се изпече, извадете го от фурната и го поръсете с пудра захар. С помощта на чаша го нарежете на полумесеци.

Това е много бърз и лесен сладкиш, с който ще впечатлите и най-капризните гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получиха се много добре! Спазих всичко точно.
22.02.2022 11:06
Христина Филева
Христина Филева
Моите не се получиха добре. Брашното им е в повече и въобще не бухна. Стана прекалено бял. Според мен, трябва задължително набухвател, поне още 1 яйце и по-малко брашно. Спазих абсолютно всичко с точност.
09.02.2020 13:35
1
Лидия Кирилова
Лидия Кирилова
Не се ли слага набухвател
17.06.2017 09:59
8
13
Николина Панчева
Николина Панчева
страхотни са
03.06.2017 12:56
4
1