Начин на приготвяне
Всеки картоф разделяме на две половинки по дължина, за да са удобни за пълнене.
Издълбаваме всяка половинка възможно най-много, така че да остане само тънък пласт картоф.
В голяма тава редим издълбаните половинки, като предварително сме намазали тавичката с мазнина. Във всеки картоф първо слагаме сметана и сол.
В голяма купа сипваме останалата сметана, нарязаното филе, нарязаните гъби и киселите краставички на ситно. Прибавяме и броколи.
Разбъркваме добре плънката и пълним всяка половинка от картоф.
Картофите се пекат на 200 градуса около 1 час.
Преди да ги извадим от фурната, ги поръсваме със смес от кашкавал и синьо сирене и печем още 5-10 минутки, докато се разтопи кашкавалът и синьото сирене.
Пълнените картофи са готови за сервиране.
Внимавайте, защото плънката е гореща :)
Пълнените картофи със сметана, филе и броколи са готови.