Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с броколи

Пълнени картофи с броколи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пълнени картофи с броколи
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Готовите пълнени картофи се поднасят заляти с чесновия сос. Не пропускайте да опитате пълнени картофи с броколи."

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 2 бр., големи
  • броколи - 200 г, замразени или ½ по - малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • розмарин
  • сол
  • За соса
  • чеснов сос - 2 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л., меко, или меко топено сирене
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • копър - 2 стръка
  • сол
  • кашкавал - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и надупчват на няколко места с вилица. Увиват се в алуминиево фолио.

Чесънът се наситнява. Броколите се разпределят в тавичка с хартия за печене и се поръсват с чесъна, сол и черен пипер на вкус и малко розмарин.

Увитите картофи и броколите се слагат в загрята на 200 °C фурна. Броколите се пекат около 20 минути до омекване и запичане, а картофите - около 45-60 минути до пълно омекване.

Готовите броколи се нарязват на дребно.

Когато са изпечени и картофите, се разрязват отгоре и се издълбава част от вътрешността. Сърцевината на картофите се намачква и се смесва с броколите. Овкусява се със сол.

Картофите се посоляват отвътре и се запълват плътно със сместа.

По желание отгоре се поръсва малко настърган кашкавал и се запичат във фурната до златисто.

За соса се разбърква добре чесновият сос с крема сиренето и киселото мляко и се овкусява със сол и наситнен копър.

Готовите пълнени картофи се поднасят заляти с чесновия сос. Не пропускайте да опитате пълнени картофи с броколи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: