Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фини мини питки с черен хайвер и рукола

Фини мини питки с черен хайвер и рукола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фини мини питки с черен хайвер и рукола
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За изисканите приеми и специалните гости - изискани питки с черен хайвер"

Необходими Продукти

  • За питките
  • брашно - 200 г + за доизмесване
  • мас - 50 г разтопена
  • вода - 50 мл топла
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 3 г
  • За пълнежа
  • топено сирене - 80 г Филаделфия
  • черен хайвер - 75 г
  • рукола - 1 - 2 шепи, на вкус
  • чери домати - 7 бр.
  • балсамова редукция - за украса, на вкус
  • орехи - 30 г печени по желание
  • зелени маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите фините питки пресейте брашното със бакпулвера и солта и направете кладенче, в което сипете разтопената мас.

Намачкайте хубаво с пръсти и после малко по малко добавете затоплената вода и формирайте меко тесто. (благодарение на маста то е доста лепкаво затова добавяйте по мъничко брашно, ако е необходимо при манипулирането му).

Формирайте топка и я оставете да почине 30 минути, след което разточете на много тънка кора върху набрашнен плот.

С помоща на широка чаша или кръгла форма с диаметър 9-10 см изрежете формички и всяка печете в нагорещен тиган без мазнина (на среден огън) до приятен загар от двете страни.

Готовите тънки питки намазвайте със сиренето филаделфия и разпределяйте отгоре хайвера, като слагате количество по ваш вкус. (Според мен 1-2 лъжички са достатъчни.

Върху хайвера подредете листенца свежа рукола и разрязани на две чери домати (ако са по-малки -по 2 парченца, ако са по-големички, едно е достатъчно).

По желание поръсете със печени, накълцани с нож орехи и накрая поръсете с балсамова редукция за красота и допълнителен вкус.

Доукрасете със зелени маслини и поднесете със бяло вино или шампанско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: