Начин на приготвяне
За да приготвите фините питки пресейте брашното със бакпулвера и солта и направете кладенче, в което сипете разтопената мас.
Намачкайте хубаво с пръсти и после малко по малко добавете затоплената вода и формирайте меко тесто. (благодарение на маста то е доста лепкаво затова добавяйте по мъничко брашно, ако е необходимо при манипулирането му).
Формирайте топка и я оставете да почине 30 минути, след което разточете на много тънка кора върху набрашнен плот.
С помоща на широка чаша или кръгла форма с диаметър 9-10 см изрежете формички и всяка печете в нагорещен тиган без мазнина (на среден огън) до приятен загар от двете страни.
Готовите тънки питки намазвайте със сиренето филаделфия и разпределяйте отгоре хайвера, като слагате количество по ваш вкус. (Според мен 1-2 лъжички са достатъчни.
Върху хайвера подредете листенца свежа рукола и разрязани на две чери домати (ако са по-малки -по 2 парченца, ако са по-големички, едно е достатъчно).
По желание поръсете със печени, накълцани с нож орехи и накрая поръсете с балсамова редукция за красота и допълнителен вкус.
Доукрасете със зелени маслини и поднесете със бяло вино или шампанско.