Начин на приготвяне
Първо разтваряме пакетчето желатин в 50 мл студена вода и го изчаквате да набъбне за около 2-3 минути.
Желатинът трябва да се разтвори на водна баня, като се сложи в чаша, а чашата в тенджерка в вода на котлона. След като желатинът се разтвори, не вадим съда от водата, за да остане течен и да не стегне твърде бързо.
Измиваме добре портокала и настъргваме кората му, след което го изцеждаме.
Разбиваме киселото мляко, пудрата захар и портокаловия сок с миксер до получаване на еднородна смес.
Добавяте и настърганата портокалова кора и отново разбъркваме.
Към сместа с киселото мляко добавяме разтворения желатин и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в купички за крем карамел и ги оставяте за две-три часа в хладилника, за да придобие желаната гъстота.
Може да сервирате портокаловия крем директно в купичките или пък да обърнем кремчетата в друг съд.
След като извадим купичките от хладилника, добре е да ги сложим в гореща вода за 15 секунди, за да може кремчето да се отлепи безпроблемно от купичката.