Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Спаначена крем супа с кисело мляко

Спаначена крем супа с кисело мляко

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Спаначена крем супа с кисело мляко
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И нещо зелено, с която да поглезите стомаха си"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • ориз - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва съвсем леко в предварително загрят тиган. След това в тенджера с вода се слага нарязаният на две-три морков, придружен от лука и се оставя да ври. Посолява се.

След около 10-15 минути се прибавя и оризът - той трябва да е предварително измит и изчистен. Към бульонът се прибавя малко от маслото. Оставя се да поври докато оризът започне да набъбва.

След това се прибавя картофът, който също не е необходимо да бъде нарязан на ситно, тъй като накрая супата ще се пасира.

Когато и картофът се свари, спанакът се измива и се слага в тенджерата. След около 2-3 минути, но не по-късно, супата се отстранява от котлона.

Зеленчуците и оризът се слагат в блендер, заедно с част от бульона, и към сместа се прибавя и останалото масло.

Всичко се разбива до получаването на кремава консистенция.

Спаначената супа се сервира топла, а най-отгоре се гарнира с 2 супени лъжици кисело мляко за всяка порция.

Спаначената крем супа с кисело мляко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: