Гъбена запеканка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Гъбена запеканка1 / 3
01/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Изкусително предложение за вечеря, на което ви се иска да извикате дааа"

Необходими Продукти

  • печурки - 400 г гъби
  • зелен лук - 1 връзка
  • бекон - 100 г
  • топено сирене - 3 парчета от кутийка
  • кашкавал - 150 г
  • маслини - 100 г Каламата
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и губите на ситно, почистваме маслините от костилките и ги нарязваме и тях. Слагаме в съд и запържваме.

Посоляваме и оставете около 10 минути, докато гъбите си пуснат водата и започнат да омекват.

Изчакайте, докато водата започне да се изпарява, като периодично забъркваме, за да не загори.

Добавете нарязания на ситно бекон и топеното сирене.

Бъркаме, докато сиренето се разтопи.

Добавяме черен пипер и сол.

Слагаме ястието в тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната, докато порозовее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: