Охлюви на тиган
Snails in a Pan
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви на тиган

Охлюви на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Охлюви на тиган1 / 2
27/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Охлювите са невероятен деликатес, към който не може да останете равнодушни - или се влюбвате в него или не го опитвате отново"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1, 2 кг цели (300 г месо)
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 стръка пресен
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домати - 5 броя, за соса
  • моркови - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите хубаво се почистват много добре и се слагат да се сварят напълно. След това се отделят от черупките и им се почиства жилата. Запазват се няколко черупки за украса.

Загрейте мазнината в широк тиган и сложете охлювите да се запържат. След малко добавете накълцаните лук и чесън, разбъркайте и излейте бялото вино. Добавете дафиновите листа и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправките.

Поднесете охлювите на тиган с лек доматен сос, приготвен от запържения настърган морков и обелените домати на ситни парченца, които врат, докато течността се редуцира. Овкусете соса с подправки, сипете от него в чиния, а отгоре сложете от охлювите на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
44
33
20
10
Дай твоята оценка: