Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фузили на тиган

Фузили на тиган

Фузили на тиган
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вадете специалното вино, защото тези фузили са не по-малко специални"

Необходими Продукти

  • фусили - 300 грама
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • гъби - 4 броя
  • доматена паста - 1 с.л.
  • кайма - 300 грама
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • кашкавал - 100 грама
  • олио - 3 с.л.
  • риган - 1 к.л. сух
  • босилек - 1 к.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чушките и лука. Сгорещете олио в дълбок тиган и ги запържете.

Добавете нарязаните гъби, а след кратко готвене прибавете и каймата.

Пържете докато каймата стане на ситни трохички.

Сипете доматената паста и смлените домати. Разбъркайте и малко след това сипете 350 мл топла вода и фусилите.

Овкусете ястието с босилек, риган и сол. Гответе на умерено силен огън до пълно сваряване на фусилите.

Ако се наложи, може да налеете още малко вода по време на готвенето. Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте веднага.

Фузилите на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мири
Мири
Получават се страхотно!
10.03.2022 11:16