Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питки на тиган

Питки на тиган

G.G.D.G.G.D.
Новак
111
Питки на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Не включвайте фурната, днес питката ще я приготвим на тиган - защото така е по-вкусна и става по-бързо"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • кисело мляко - 125 мл
  • сол - на вкус
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта и содата. Постепенно добавете и млякото.

В зависимост от консистенцията на млякото може да е по-малко или по-вече от 125 мл.

След като се замеси гъсто тесто, се оставя да почине в хладилника за 10 мин.

Тестото се оформя като колбас и се дели на 3 равни части. Всяка една от частите се разточва като палачинка, за да не лепне, ръцете се намазват с малко олио.

С вилица се дупчи по периметъра на всяка плоска питка.

Питките на тиган се обработват в предварително загрят сух тиган, до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: