Картофени котлети с доматен сос

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
792
1
07/04/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и настъргват. Леко им се изстиска сокът. Към тях се прибавят 2 яйца, галетата, щипка ким, малко черен пипер, магданоз, настъргания лук и брашното.

Правят се котлети - средни по размер. Котлетите се овалват в брашно, след това в разбити яйца и най-накрая в галета. Пържат се в масло до златисто.

Приготвяне на соса:

Настъргания лук се запържва леко в 2 с. л. масло. Прибавя се захарта и пърженето продължава до покафеняване.

Прибавя се брашното и се пържи още малко. Залива се с доматите. Добавят се кимът и черният пипер. Оставя се на тих огън докато се сгъсти.

След като соса е готов се прецежда през решетка. Сипва се в сосиера и се залива с останалото масло, в което са се пържили котлетите.

Ястието се сервира, като котлетите се заливат със сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар