Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Средиземноморски доматен сос

Средиземноморски доматен сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Средиземноморски доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Месо или риба, каквото и да приготвите няма да сгрешите, ако го поднесете с този сос"

Необходими Продукти

  • чесън - 5 скилидки, на ситно
  • зехтин - 6 с.л.
  • риган - 2 с.л., на ситно
  • майорана - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • домати - 1 кг, пресни, обелени и нарязани
  • домати - 60, сушени, на ситно нарязани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • доматен сос - lют
  • люти чушки - 2 бр., почистени от семките, на тънко нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се запържва с 4 с.л. от зехтина за около 3 мин. Добавя се риганът, майоранът, босилекът, пресните домати, сушените домати.

Осолява се и се поръсва с черен пипер. Оставя се да къкри около 45 мин., като се разбърква от време на време.

По желание се добавят 2 или повече, почистени от семенната част и ситно нарязани люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: