Начин на приготвяне
Обелваме лука и го нарязваме на ситно, може да се ползва сушен лук на прах. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем на шайби и посоляваме.
В тавичка нареждаме готовите обелени и нарязани картофи, отгоре добавяме и нарязания лук и върху тях нареждаме свинските ребра. Преди да ги поставим ги намазваме и от двете страни с кетчупа. Поръсваме с черен пипер.
От кока колата отделяме 100 мл. Другата кока кола, която е 200 мл, поставяме в купичка и към нея разбиваме и меда. С тази марината заливаме ребрата.
Печем на 200 градуса до изпичане. Ако ястието остане без сос, тогава ползваме кока колата, която заделихме.
Свинските ребра с кетчуп и кола са много вкусни.