Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с кетчуп и кола

Свински ребра с кетчуп и кола

Свински ребра с кетчуп и кола
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сладки, топящи се в устата и много крехки свински ребра си търсят компания за обяд"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • кетчуп - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кока кола - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го нарязваме на ситно, може да се ползва сушен лук на прах. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем на шайби и посоляваме.

В тавичка нареждаме готовите обелени и нарязани картофи, отгоре добавяме и нарязания лук и върху тях нареждаме свинските ребра. Преди да ги поставим ги намазваме и от двете страни с кетчупа. Поръсваме с черен пипер.

От кока колата отделяме 100 мл. Другата кока кола, която е 200 мл, поставяме в купичка и към нея разбиваме и меда. С тази марината заливаме ребрата.

Печем на 200 градуса до изпичане. Ако ястието остане без сос, тогава ползваме кока колата, която заделихме.

Свинските ребра с кетчуп и кола са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: