Начин на приготвяне
Свинските ребърца се измиват и подсушават добре. В средата им се прави цепка по костта по желание и се нарязват на парчета от по 3-4 ребра. Целта е да се поберат в по-тесен съд.
Указаното количество патешка или свинска мас (с патешка резултатът е много по-добър) се разтапя на котлона, без да завира, и с нея се заливат ребърцата, така че да останат напълно покрити с мазнина.
Съдът се поставя във фурна, загрята на 90 градуса, и при тази ниска температура се оставя да се готви 4-5 часа. Резултатът е вкусно, неустоимо крехко месо.
Ребрата се изваждат от мазнината и тя се прецежда и запазва за други цели по желание - картофки или друго готвене по метода конфи.
За да завършите вашите свински ребърца конфи, поръсете ги със сол и подправките и запечете за 10 минутки в загрята на 190 градуса фурна.
Поднесете с картофки, други зеленчуци или свежа салата.
Добър апетит!