Пикантни свински ребра

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Пикантни свински ребра
Снимка: Мартина Тракова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"И ако свинските ребърца не са медени и пикантни, хич не ни ги предлагайте - признаваме само тези"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • сол
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • доматено пюре - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • червен пипер - лют, по вкус
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се режат на двойки и се варят с подправките: сол, черен пипер, дафинов лист и бахар.

В купа се приготвя сладък чили сос от доматеното пюре, сол, мед, кимион, лют пипер и вода. Трябва да се получи не много гъст сос.

Ребрата, след като са изстинали, се овалват в соса. Подреждат се в тавичка и се запичат в загрята фурна до хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: