Ябълкова пица

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Ябълкова пица2 / 2
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • блатове за пица - 2 бр. неопечени
  • ябълки - 1.2 кг
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 1 1/2 ч.чаша
  • масло - 2 ч.л. разтопено
  • моцарела - 130 г настъргана
  • пудра захар - 1/2 ч.чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете си 3 бр. от ябълките, а от останалите пригответе ябълково пюре по следния начин: Измийте ябълките и ги поставете цели в тавичка, в която сте наляли вода (около 1 пръст). Изпечете ябълките във фурна до тяхното омекване.

След като изстинат ги обелете, почистете и пасирайте. Отделете настрани готовото прясно и много пухкаво ябълково пюре.

Изпечете блатовете за пица според инструкциите. Подредете ги на пергаментов лист и ги намажете с ябълковото пюре, към което непосредствено преди това сте добавили пудрата захар. Нарежете ябълките, които сте си оставили на филийки и ги подредете отгоре.

Напръскайте пиците с канела, кафява захар и масло. Поръсете ги с моцарелата. Печете ги до разтопяване на моцарелата.

Сервирайте пиците горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: