Десерт Монмаут

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754941
Десерт Монмаут
Снимка: Анонимен
1 / 2
09/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Който иска вкусен десерт, тук се спира. А днешното предложение е направо изкусително"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • галета - 200 г
  • масло - 20 г
  • лимонова кора - от един лимон
  • малини - 130 г
  • захар - 90 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • За малиновия сос
  • малини - 130 г
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме млякото. Изсипваме галетата в огнеупорна купа и я заливаме с горещото мляко. Добавяме маслото и лимоновата кора и оставяме сместа да изстине за 15 минути, докато галетата поеме млякото.

Поръсваме малините с 30 грама захар и ги мачкаме с вилица до гъста каша. Разстиламе я на дъното на намаслена форма за печене.

Добавяме жълтъците към охладената смес от галета и мляко. Разбиваме 3-те белтъка с останалата захар и ги добавяме към сместа. Изсипваме сместа върху малините и печем 40 минути.

Соса приготвяме, като пасираме малините, прецеждаме ги през сито и ги разбъркваме с пудрата захар.

Изпечения десерт поднасяме леко топъл, поръсен с пудра захар и залят със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: