Начин на приготвяне
Приготвя се блат, като се разбиват яйца със захар до побеляване. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се добре и се отделя малко тесто, което се оцветява с какаото.
В широка тава, върху хартия за печене, се излива бялата смес, а отгоре се шари с какаото. Печем блата в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути до суха клечка и изваждаме.
Обръща се, хартията от печенето се сваля и се нарязва на три равни ленти. В купа се разбива ягодовото кремче с прясното мляко с миксер на бързи обороти. За 3 минути е готово.
Намачква се с вилица зрял, обелен банан и прибавяме в крема. В чиния се поставя една лента, леко се сиропира, намазва се тънко с ягодово сладко, а отгоре с крем . Следват втори и трети ред, като се процедира по същия начин.
Измазват се страните и отгоре с ягодов крем. Приготвя се шоколадовата глазура според указанието и с нея се декорира рулото.
Украсява се с кокосови стърготини и захарни фигурки. Оставя се за една нощ в хладилник да стегне. Нарязва се на следващия ден на пастички и се сервира!