Начин на приготвяне
Двете кайми се смесват и към тях се прибавят наситно нарязаният праз, както и разбитите яйца. Чесънът се прави на паста /върху дъска за рязане се смачква и размазва с нож/ и се слага в сместа заедно с наситнените кориандър и магданоз. Най-накрая се прибавят и подправките, придружени от галетата. Получената кайма се оставя за 2 часа в хладилник.
Морковите се сваряват. Яйцата също се сваряват за поне 12 минути, за да не останат рохки.
В намазнена тава се нарежда половината от каймата и отгоре по следния начин се нарежда плънката: яйцата се слагат по средата, отстрани се нареждат киселите краставички, нарязани на ивички, нарязани по същия начин се нареждат и морковите.
Отгоре обилно се поръсва с кашкавал, който предварително се рендосва. Отгоре се слага другата половина от каймата и внимателно се оформя на руло. След това рулото се маже обилно с мазнина, за да не се напука, докато се пече. Най-отгоре се изсипва останалата галета, като се разпределя равномерно.
Отстрани на рулото се нареждат картофите, които се обелват и оформят във формата на сърце /с помощта на нож или метална формичка/, отгоре се поръсват със зехтин и най-накрая се наръсва босилекът.
Ястието се покрива с фолио и се пече за около 20 минути на 200 градуса. След това фолиото се отстранява и рулото се оставя във фурната, докато придобие златист загар от галетата.