Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Празнично руло Стефани

Празнично руло Стефани

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Празнично руло Стефани
Снимка: Дони Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Дали за празник или делник ще приготвите това руло Стефани, резултат ще бъде винаги повече от вкусен!"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 250 г
  • телешка кайма - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 ч.ч. /нарязан/
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 1 щипка /нарязан/
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • кимион - 2 щипки
  • ронена чубрица - 1 щипка
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • За гарнитурата
  • картофи - 10 малки
  • босилек - 1 щипка
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете кайми се смесват и към тях се прибавят наситно нарязаният праз, както и разбитите яйца. Чесънът се прави на паста /върху дъска за рязане се смачква и размазва с нож/ и се слага в сместа заедно с наситнените кориандър и магданоз. Най-накрая се прибавят и подправките, придружени от галетата. Получената кайма се оставя за 2 часа в хладилник.

Морковите се сваряват. Яйцата също се сваряват за поне 12 минути, за да не останат рохки.

В намазнена тава се нарежда половината от каймата и отгоре по следния начин се нарежда плънката: яйцата се слагат по средата, отстрани се нареждат киселите краставички, нарязани на ивички, нарязани по същия начин се нареждат и морковите.

Отгоре обилно се поръсва с кашкавал, който предварително се рендосва. Отгоре се слага другата половина от каймата и внимателно се оформя на руло. След това рулото се маже обилно с мазнина, за да не се напука, докато се пече. Най-отгоре се изсипва останалата галета, като се разпределя равномерно.

Отстрани на рулото се нареждат картофите, които се обелват и оформят във формата на сърце /с помощта на нож или метална формичка/, отгоре се поръсват със зехтин и най-накрая се наръсва босилекът.

Ястието се покрива с фолио и се пече за около 20 минути на 200 градуса. След това фолиото се отстранява и рулото се оставя във фурната, докато придобие златист загар от галетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: