Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново ягодово руло

Пандишпаново ягодово руло

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пандишпаново ягодово руло
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Зашеметяващо вкусно и много лесно за приготвяне пандишпаново ягодово руло"

Необходими Продукти

  • ПАНДИШПАН
  • брашно - 95 г, бяло
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • зехтин - 2 с.л.
  • ПЪЛНЕЖ ОТ ЯГОДИ
  • ягоди - 300 г нарязани на кубчета + за декорация
  • захар - 50 г
  • вода - 1 с.л.
  • ПЪЛНЕЖ
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • сметана - 240 мл, висок %, студена
  • пудра захар - 60 г + за поръсване
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава с хартия за печене 40/30 см.

В касерола се поставят ягодите, захарта и водата. Оставят се на умерен котлон да къкрят за около 20 мин до плътна ягодова смес. Лъжицата трябва да оставя следи по дъното на касеролата. Сваля се от огъня и се оставя настрани.

В купа се разбърква брашното, бакпулвера и солта.

В голяма купа с миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се мазнината и на порции брашното на слаба скорост на миксера. Сместа се изсипва в тавата, като се разпределя равномерно.

Пече се на 180 градуса за около 12 до 15 мин или до суха клечка, поставена в средата на пандишпана.

Междувременно се приготвя памучна кърпа, обилно поръсена с пудра захар.

Веднага след като се извади пандишпанът от фурната, се обръща върху кърпата, отстранява се хартията и с помощта на кърпата се завива на руло. Оставя се да се охлади.

Крем:

В купа се разбива сиренето, пурата захар и ванилията.

В друга купа се разбива студената сметана до твърди върхове. Двете смеси с помощта на миксер на слаба скорост се съединяват.

Развива се охладеното сладко руло и първо се намазва с шпатула с ягодовото сладко. Разпределя се навсякъде. Отгоре се намазва със сметаната с крема сиренето и отново се завива на руло. Оставя се в хладилник за около 2 часа.

След това се поръсва с обилно с пудра захар и се декорира с пресни ягоди.

Пандишпановото ягодово руло е готово.

Източник: HomeCoking

Забележка: Този пандишпан е с прекрасна фина и пухкава структура на тестото. В рецептата като пълнеж може да се ползват всякакви свежи плодове, но ако се ползват пресни малини, трябва да се пасират и след това да минат през цедка заради семките.

Добавила съм 50 г пресни боровинки, които придават още по-хубав наситен контраст в цветовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: